Char siu буквально означає "вилка смажена" (siu означає горіння/смаження, а cha означає виделку, іменник і дієслово) після традиційного способу приготування страви: довгі смужки приправленої свинини без кісток наколюють на довгі виделки та ставлять у закриту духовку або на вогонь.
свинина Char siu є Свинина по-китайськи ресторанно з темно-червоним, солодким і липким нальотом. Чар сіу буквально означає «смажене виделкою» і відноситься до традиційного методу приготування цієї страви, за якого смужки приправленої свинини нанизували на довгі виделки та запікали в закритій духовці або на вогні.');})();(функція (){window.jsl.dh('az3tZvyVBNzSp84P9NmfoQM__26','
Смажена виделка Char siu походить від кантонської кухні, а слово chā sīu 叉烧 буквально означає «вилка смажена”, який є натяком на традиційний спосіб приготування, коли приправлену свинину нанизують на довгі виделки та ставлять у духовку або на вогонь.');})();(function(){window.jsl.dh(' az3tZvyVBNzSp84P9NmfoQM__30','
Назва більше стосується способу приготування свинини, ніж самого соусу, але саме соус робить страву. Солодкий, пікантний, димний і з ідеальною кількістю гостроти, char siu тепер відомий у всьому світі як китайський соус для барбекю що робить ці шматочки свинини неймовірно ароматними.
Свинина – це буквально просто «м'ясо свині» в найзагальнішому розумінні. Char siu — це англізоване перетворення назви кантонського стилю смаженої свинини (зазвичай живота, спини, корейки або шиї), приправленої китайськими спеціями 5 і глазурованого медом і червоними рисовими дріжджами, що дає насичений червоний колір.
Можливо, Char Siu може бути канцерогенним. Незважаючи на обвуглені шматки, багато хто може легко з’їсти м’ясо, коли його наріжуть і подають на тарілці тонкими або товстими скибочками, і все тому, що воно надто смачне, щоб встояти перед спокусою. Також є чимало любителів здоров’я, які не звернуть увагу на обвуглене.