Тушонка – це популярна страва, яка нерідко готується в домашніх умовах. Але при приготуванні тушонки важливо точно дотримуватись пропорцій інгредієнтів, у тому числі і солі. Адже надто багато чи надто мало солі може вплинути на смак та консервацію страви.
Визначити, скільки солі потрібно на 1 кг м'яса для тушонки, можна в залежності від своїх переваг. Однак існують певні рекомендації, які допоможуть вам вибрати правильну кількість солі для приготування смачної та добре консервованої тушонки.
Основним правилом є використання солі у кількості приблизно 1,5–2% від ваги м'яса. Наприклад, для 1 кг м'яса рекомендується використовувати приблизно 15-20 г солі. Така кількість солі буде достатньою для надання страві приємного смаку та забезпечення її тривалого зберігання.
М'ясо | Вид м'яса | Скільки солі |
---|---|---|
Бараніна | Тушенька | 20 г |
Свинина | Тушенька | 18 г |
Яловичина | Тушенька | 17 г |
Курка | Тушенька | 15 г |
На 1 кг м'яса відміряють столову ложку солі без гірки. Зверху залишаємо 1,5 см вільного місця, тому що м'ясний сік підніматиметься, йому знадобиться цей простір, щоб не піднімати і виштовхувати кришки. Головне не прогавити момент, коли тушонка всередині почне закипати.8 квіт. 2022 р.
Скільки солі на 0,5 літра тушонки?
На 0,5 кіло тушонки, відповідно, потрібно 4-5 грам солі (чайна ложка без верху).
Скільки тушонки із 1 кг свинини?
Отже: беремо м'ясо (будь-яке, що подобається – свинина, курятина, телятина, баранина, суслятина – все одно). На 1 літр тушонки потрібно 1 кг м'яса.
Скільки часу треба варити тушонку?
Тушонка з яловичини має варитися 7 годин. Періодично треба перемішувати. Розподіліть тушонку по стерилізованих банках.