Важливо знати: скільки солі на 1 кг м'яса для тушонки?

Тушонка – це популярна страва, яка нерідко готується в домашніх умовах. Але при приготуванні тушонки важливо точно дотримуватись пропорцій інгредієнтів, у тому числі і солі. Адже надто багато чи надто мало солі може вплинути на смак та консервацію страви.

Визначити, скільки солі потрібно на 1 кг м'яса для тушонки, можна в залежності від своїх переваг. Однак існують певні рекомендації, які допоможуть вам вибрати правильну кількість солі для приготування смачної та добре консервованої тушонки.

Основним правилом є використання солі у кількості приблизно 1,5–2% від ваги м'яса. Наприклад, для 1 кг м'яса рекомендується використовувати приблизно 15-20 г солі. Така кількість солі буде достатньою для надання страві приємного смаку та забезпечення її тривалого зберігання.

М'ясоВид м'ясаСкільки солі
БаранінаТушенька20 г
СвининаТушенька18 г
ЯловичинаТушенька17 г
КуркаТушенька15 г

На 1 кг м'яса відміряють столову ложку солі без гірки. Зверху залишаємо 1,5 см вільного місця, тому що м'ясний сік підніматиметься, йому знадобиться цей простір, щоб не піднімати і виштовхувати кришки. Головне не прогавити момент, коли тушонка всередині почне закипати.8 квіт. 2022 р.

Скільки солі на 0,5 літра тушонки?

На 0,5 кіло тушонки, відповідно, потрібно 4-5 грам солі (чайна ложка без верху).

Скільки тушонки із 1 кг свинини?

Отже: беремо м'ясо (будь-яке, що подобається – свинина, курятина, телятина, баранина, суслятина – все одно). На 1 літр тушонки потрібно 1 кг м'яса.

Скільки часу треба варити тушонку?

Тушонка з яловичини має варитися 7 годин. Періодично треба перемішувати. Розподіліть тушонку по стерилізованих банках.